When a lovestory becomes a brand

De Hoedenmaker is opgericht in 2010 door Dirk-Jan Kortschot en Marcel de Leeuw.
Twee autodidactische mannen bundelden hun krachten en hun liefdesverhaal werd een merk.
Als kind vouwde Dirk-Jan al vormen van papier en tijdens zijn studie Monumentale Vormgeving aan de kunstacademie te Kampen werd zijn fascinatie om van papier ruimtelijke vormen te maken zijn signatuur.
Marcel is een visual merchandiser in hart en nieren. Met 30 jaar ervaring in etaleren en presenteren is duidelijk geworden dat Marcel een sterk conceptueel denker is met een duidelijke visie.
Onze eerste ontmoeting, ons doorzettingsvermogen en onze passie om te creëren maakt ons verhaal uniek, vertellen de beide heren.
Dit maakt de Hoedenmaker niet zomaar een merk, maar eentje die uit liefde is ontstaan.

When a love story becomes a brand…

De Hoedenmaker is een ambachtelijk bedrijf met internationale allure. Dirk-Jan is de maker van de hoeden en Marcel zorgt voor de presentatie. Door de bundeling van hun krachten is werk aangekocht door musea en zijn er prijzen gewonnen zoals: de Nederlandse Hoedenprijs en the Creativity Award in Beijing, China.

De Hoedenmaker ontwerpt en maakt hoeden en petten voor zowel mannen als vrouwen.
Een product van de Hoedenmaker staat garant voor kwaliteit, is handgemaakt en altijd perfect afgewerkt.
De hoeden zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een goede pasvorm.

Door hun jarenlange ervaring hebben zij de wensen van hun klanten goed leren kennen. Op basis van deze ervaringen is een collectie ontworpen waaruit de klant kan kiezen via de webshop!

Én de Hoedenmaker heeft samengewerkt met vooraanstaande designers zoals Viktor & Rolf, Tess van Zalinge en Hans Ubbink voor het project Nachtwacht360. Staan hoeden van de Hoedenmaker in magazines als Vogue en Harpers Bazaar en waren zij te zien in televisie-programma’s zoals Het Klokhuis, BinnensteBuiten en Blauw Bloed.

Een hoed op maat (laten) maken kan de Hoedenmaker als de beste en uiteraard zijn uw persoonlijke wensen altijd bespreekbaar.

Wordt onderdeel van het verhaal…